úterý 8. března 2016

Začíná nám "safety" sezóna?

Tak nám začala nová sezóna britského mistrovství. Tuhle záležitost sleduji už od dob, kdy byla velmi dobře propagovaná famózní hrou Mobil1 rally championship (též Rally 2000) a i když se tam v poslední době už nevyskytují ikony ve stylu Colina McRae nebo Richarda Burnse, tak už jen ta atmosféra specifických ostrovních tratí má pořád něco do sebe.
Trochu pochybnosti přišly až vloni, kdy si "bobíci" natolik zpackali přípravu sezony, že to nakonec museli zrušit úplně. Inu, papaláši se nepohodli, koneckonců o potížích ohledně výběrových řízení se i u nás dají popsat stohy papíru.
Ale co bylo loni, je pryč a letos už je to jiné. A startuje se ve velkém stylu: R-pětky, Elfyn Evans, známé a osvědčené soutěže (jen Jima Clarka vystřídal Nicky Grist). Aby to ale bylo něco platné. Ona se totiž (bohužel) ve velkém stylu rozjela i "security" kampaň, zaměřená na ty podívínské fandy, které ani roční pauza neodradila.
Ari Vatanen byl svého času vynikající závodník a právě ve staré dobré Anglii v podstatě začínal svou skvělou kariéru. Ale pak se stal mistrem světa, začal chlastat mlíko (Mikl keeps a man on the road), bojovat proti AIDS a když přestal závodit, stal se kravaťákem. Prvně v EU a pak ve FIA.
Nedivte se tedy, že si ho andělé "Rally future" vybrali jako maskota, který bude z plakátů dirigovat tupé stádo, aby se náhodou nedopustilo něčeho "on my own". Děkujeme Ari, sluší ti to.
Tak, inspirace by byla, očekávám něco podobného i u nás...

Žádné komentáře:

Okomentovat